Тарута пропонує 25 травня провести референдум щодо статусу російської мови

Губернатор Донеччини Сергій Тарута вважає необхідним проведення загальноукраїнського референдуму з питань статусу російської мови та децентралізації влади в Україні

Як повідомляє прес-службо Донецької ОДА, про це Тарута заявив під час наради з головами міст, місцевих рад та районних держадміністрацій.

За його словами, ініціатива про проведення референдуму була раніше озвучена прем'єр-міністром Арсенієм Яценюком в ході його візиту в Донецьк.

«Люди хочуть референдум, люди повинні мати можливість його провести. Датою пропоную визначити 25 травня, день виборів Президента України», - заявив Тарута.

Як зазначили в прес-службі, ініціатива губернатора була підтримана усіма мерами міст, головами районних рад та районних державних адміністрацій Донецької області.

«Тепер необхідно як можна скоріше розпочати процес формулювання питань для референдуму, щоб по ним було згода всіх зацікавлених сторін», - додав Тарута.

Нагадаємо, наразі озброєні сепаратисти, що проголосили створення так званої Донецької народної республіки продовжують утримувати в Донецьку приміщення облдержадміністрації. Серед їхніх вимог проведення референдуму щодо статусу Донецької області.