Тарута: Сепаратистів на Донеччині вдвічі поменшало

Голова Донецької ОДА Сергій Тарута повідомив про значне зменшення сепаратистських настроїв серед жителів Донецької області

Про це повідомляє Еспресо.TV із посиланням на "Укрінформ".

"Соціологічні опитування свідчать: якщо раніше серед жителів Донецької області було до 37 відсотків охочих відокремитися від України, то сьогодні їхня кількість знизилася до 18 відсотків.

Мітингувальники на площі біля будівлі облдержадміністрації - це не більше тисячі екстремістськи налаштованих людей. Іншим треба наполегливо пояснювати, що федералізація - це послаблення держави, це безліч додаткових чиновників, це труднощі зі збутом готової продукції", - заявив Тарута на зустрічі з господарниками, керівниками органів місцевого самоврядування регіону.

"Інша справа - вимога про надання регіону більшої самостійності. Саме ця вимога і ляже в основу колективного звернення, що сьогодні готується в Донецькій області в уряд і Верховну Раду", - відзначив він.

Як повідомляло Еспресо.TV раніше, губернатор Донеччини Сергій Тарута вважає необхідним проведення загальноукраїнського референдуму з питань статусу російської мови та децентралізації влади в Україні. Він пропонує його проведення 25 травня цього року.

Нагадаємо, на 25 травня призначено позачергові президентські вибори в Україні.