Туреччина ввела більш жорсткі вимоги для в'їзду російських туристів

Влада Туреччини ввела більш жорсткі правила в'їзду в країну туристів із Росії

Як повідомляється на сайті посольства Туреччини в Москві, відтепер для перетину кордону Туреччини в рамках безвізового режиму туристу необхідно мати закордонний паспорт, до кінця терміну дії якого залишилося як мінімум 4 місяці. Раніше достатньо було і трьох місяців, передає Еспресо.TV з посиланням на РБК.

Різка зміна правил ставить під загрозу плани росіян, які збиралися відпочити в Туреччині під час травневих свят і заздалегідь купили квитки і путівки.

"Виникла ситуація, коли росіяни змушені анулювати оплачені поїздки до Туреччини на травневі свята, оскільки термін дії їх паспортів не відповідає новим вимогам. У зв'язку з тим, що про нові вимоги до закордонними паспортами не було оголошено заздалегідь, просимо сприяння у вирішенні питання про призупинення цих вимог до 12 травня 2014р. включно. Це дозволить російським туристам не анулювати зараз поїздки, спокійно провести травневі канікули на курортах Туреччини, а після повернення зайнятися оформленням нових паспортів", - йдеться у зверненні, направленому російським союзом туріндустрії (РСТ) міністру закордонних справ Туреччини, міністру культури і туризму Туреччини і послу Туреччини в РФ.