У Національному художньому музеї покажуть речі Януковича та Пшонки

Предмети мистецтва, інтер'єру, сувеніри та зброю з маєтків Віктора Януковича та Віктора Пшонки представлять на спеціальній виставці у Національному художньому музеї України

Виставка під назвою "Кодекс Межигір'я" відкриється в суботу, 26 квітня, і триватиме до 27 липня, повідомляє Еспресо.TV з посиланням на прес-службу музею.

Один з кураторів виставки, художник Олександр Ройтбурд запропонував побудувати експозицію за принципом книги-опису, щоб уникнути ціннісної оцінки і не заважати предметам "промовляти і свідчити". Над втіленням самої ідеї публічної презентації працювали відомі молоді митці Олександр Бурлака й Іван Мельничук.

"Цей волаючий несмак у всіх сенсах повчальний. Якби в четвертого президента нашої стражденної країни був менш жлобський смак і, не дай боже, кабінет і дачка скромніші - то, гляди, вся жлобська тусовка, яка кличе себе "елітою", почала би мірятися не розкішшю, гідною циганських баронів, а скромністю і демократизмом. А там, може, і рівень корупції присох, і клептократія прив'янула. Вплив стилю на етичний клімат не варто недооцінювати", - зазначив Ройтбурд.

Під час виставки відбуватимуться зустрічі з художниками, арт-критиками, політиками, представниками владних інституцій, вузькими фахівцями, відкриті дискусії й інші публічні заходи.

Нагадаємо, знайдений у резиденції "Межигір’я" золотий бато став настільки популярним, що його почали зображувати на київських сувенірах.