Людина, яку підозрюють у хабарництві, хоче залишитися господарем всіх телевеж України

Констянтин Захаренко, в. о. голови Концерну радіомовлення радіозв'язку та телебачення (Концерн РРТ) боїться втратити свою посаду, а тому скаржиться Турчинову

Сьогодні  РРТ - найбільша в Україні теле та радіотрансляційна мережа з більш ніж 560 вишками, 80 телестанціями і 5 тис співробітників. А сам концерн був створений у 1944 році, тобто мова йде про потужного гравця в теле та радіотрансляціях. 

Нагадаємо, що днями об'єднана профспілка Концерну РРТ звернулась з відкритим листом до Ради національної безпеки і оборони України (РНБО), Адміністрації Президента України, Верховної Ради України, Кабінету міністрів України та Служби безпеки України (СБУ), у якому заявляє, що "нове керівництво Держспецзв'язку має намір своїми діями підірвати інформаційну безпеку в Україні, сприяє загарбницьким діям Російської Федерації, ставить під загрозу проведення виборів Президента України". 

Насправді, ніяких причин для таких звинувачень на адресу Держспецзв'язку не існує, а поштовхом до написання цього листа є побоювання в.о. генерального директора Концерну РРТ Костянтина Захаренка втратити свою посаду, адже він має дещо сумнівну репутацію.

Зокрема  у довідці Антикорупційного бюро ГУБОЗ МВС України, який отримало Еспресо.TV про корупційну діяльність Захаренка згадують неодноразово: "3 листопада 2010 року було зафіксовано розмову між новим генеральним директором Конценру РРТ С. та його заступником Захаренко К.В.,в якій йдеться про час розподілу грошових коштів, які вони отримали в якості «відкатів»  та хабарів за  надані переваги підприємствам, що брали участь у тендерах. Під час розмови С. пояснив, що йому потрібно половину занести до вищого керівництва, тільки після цього він розподілить залишену суму між всіма". 

Пізніше було  зафіксувано факт, як Захаренко вимагав хабаря. Так, у довідці  Антикорупційного бюро ГУБОЗ МВС України написано: "17.11.2010  за допомогою відео зйомки  та аудіо запису  задокументовано факт розмови С., зі своїм заступником Є. щодо отримання хабарів з директорів підприємств що беруть участь у тендерах стосовно відкатів у розмірі 15% від загальної суми проведення тендеру.  С. в своїй розмові повністю розповів: де, коли і як він отримав та планує отримати хабарі від директорів підприємств. Через деякий час до службового кабінету С входить голова тендерного комітету Захаренко К.В. та розповідає що з тендеру, який пройшов по закупівлі комп’ютерного обладнання вони отримують хабар у розмірі 15% від загальної суми проведення тендеру, а саме 148 тис. грн.».

Еспресо.TV публікує скріншоти з цього відео, яке зафіксувало факт хабарництва.

Про зухвалу  поведінку Захаренко йдеться і в публікації газети "Урядовий кур’єр" "Утрата інформаційного суверенітету було сплановано".

Зокрема  Вадим  Самсоненко, який два роки очолював РРТ, своєму тодішньому заступнику Захаренку дав не найкращі відгуки: "Він діяв за моєю спиною нахабно, зухвало, маючи потужне прикриття з оточення "сім’ї". Цим він частенько хизувався, називаючи мені конкретні прізвища своїх покровителів. "І що ти можеш зробити? Пиши куди хочеш".

Крім того, за інформацією Еспресо.TV саме Захаренко віддавав вказівки про відключення 5 каналу та чернівецького телеканалу TBA під час революційних подій на Майдані у Києві.