Бердинських: У сепаратистів у Херсоні немає жодних шансів

В Херсоні відчувається потужний патріотичний підйом і сепаратистам буде дуже складно довести ситуацію до такого напруження, як на Сході

Про це в ефірі Еспресо.TV розповіла координатор проекту «Є люди» Кристина Бердинських.

За її словами, весь Херсон прикрашений національною символікою.

«В Херсоні українські прапори розвішані де треба і не треба – від маршруток до продуктових магазинів. В місті відчувається проукраїнська атмосфера. Також в центрі міста на місці, де колись стояв пам’ятник Леніну, тепер стоїть український прапор. Він там міцно закріплений», - розповіла активістка.

Вона також поділилася враженнями від місцевого Автомайдану.

«Особливо вразив херсонський автомайдан. Вразив перш за все кількістю автомобілів, які входять до його складу. Машини стояли в центрі міста в три ряди. Це жива структура – організм. Це нагадує якесь свято – біля авто багато людей, з дітьми, лунає музика», - розповіла Бердинських.

За її словами, автомайданівців дуже позитивно сприймають мешканці міста, про що свідчить їхня реакція на колону Автомайдану – люди, що проїжджають повз на мотоциклах, автомобілях, велосипедах, сигналять у відповідь.

Що ж стосується сепаратистів, то вони, звісно ж є, оскільки Херсон – це російськомовне місто. Проте, як зазначила активістка, в більшості своїй це люди старшого віку, які не так хочуть в Росію, як ностальгують за Радянським союзом. Такі люди не зможуть завести натовп і повести їх на штурм адмінбудівель.

«У сепаратистів в Херсоні немає жодних шансів», - наголосила Бердинських.