Бригинець: Нардеп Лук'янов через свій телеканал веде пропаганду сепаратизму на Донбасі

Мешканці кількох міст Донецької області написали листа народному депутату Олександру Бригинцю, де висловили своє обурення пропагандою сепаратизму на місцевому телеканалі, що належить нардепу Владиславу Лук'янову

Про це повідомляє Еспресо.TV із посиланням на сторінку Олександра Бригинця в "Фейсбуці".

Нижче наводимо оригінальний текст листа:

"Мешканці міст Артемівська, Соледару та Часів Яру, Артемівського та Костянтинівського районів звертаються з обуренням щодо постійної пропаганди т.з. "Донецької республіки", сепаратистських закликів, що лунають у новинах артемівського телебачення "Заказ".

Його засновником є компанія "Фінфорт-Трейдінг», властником з 2001 р. є народний депутат України Владислав Лук'янов.

За його прямою вказівкою громадські помічники-консультанти директор "Заказу" Ігор Севаст'янов, ведучий новин Сергій Шльома ведуть відверту антиукраїнську пропаганду: показують сепаратистські мітинги у Артемівську з початку березня, дають коментарі з підтримкою мітингувальників.

Тиждень тому С.Шльома та "самооборона ДНР" захопили військовий автомобіль, вчинили допит під телевізійну камеру підполковника та старшини ЗСУ, що підпадає під статтю 114 КК України.

Рекламується створення "штабу самооборони ДНР" у Артемівську за потурання та підтримки мера Артемівська Олексія Реви, начальника міліції Сергія Браткова.

22 квітня у новинах було надано можливість виступити керівникам "штабу ДНР" у Артемівську (Востоков, Жизневський, Поляков), які поширили чутку про "загони жінок-снайперів Правого Сектору", які ніби-то будуть стріляти "активістів". Учасники прес-конференції наголосили на проведенні "референдуму про незалежність Донбасу" с подальшим відокремленням від України.

Прозвучали погрози до депутатів Артемівської міської Ради, Артемівської районної ради про їхнє беззаперечне приєднання до "ДНР".

Телебачення "Заказ" вустами диктора С.Шльоми залякує населення, сіє зневіру в Україну, порушує громадський спокій, розпалює ворожнечу та протистояння".