Держдеп США: Претензії Лаврова – безглузді

Державний департамент США висловив незгоду з висловленою міністром закордонних справ РФ Сергієм Лавровим думкою про втручання Вашингтона в події на Україні

Про це інформує РБК.

Лавров в інтерв'ю телеканалу Russia Today заявив, що існують матеріали про роль ЦРУ і про вплив американського посольства на події на Майдані в Києві. За його даними, вони напряму спілкувалися з озброєними активістами, які планували захоплення будівель. Лавров також зазначив, що США діють на Україні "цілком відкрито", на відміну від Європи, яка намагається впливати більш завуальовано.

Офіційний представник Держдепартаменту Джен Псакі в ході щоденного прес -брифінгу назвала претензії Лаврова "безглуздими і безпідставними", а риторику Лаврова - "контрпродуктивною і підбурювальною" .

"Дії українського уряду є законною реакцією влади на незаконний збройне захоплення будівель в декількох містах на сході України", - зазначила вона. На думку представника Держдепу, українці "показали чудову стриманість у своїх діях та надали безліч можливостей для ведення переговорів".