Кулик: Велика турбулентність Євразії призведе до розпаду путінської імперії

Велика турбулентність Євразії, яка очікується у найближчі 5-10 років, призведе до розпаду російської імперії на декілька держав

Про це в ефірі Еспресо. TV заявив політолог, директор центру досліджень проблем громадянського суспільства Віталій Кулик.

«Очевидно, що в найближчій перспективі – це 5-10 років - відбудеться велика турбулентність Євразії, пов’язана зі зміною еліт. Підуть люди, які створили держави у Середній Азії – Назарбаєв, Карімов. І їх відхід від влади буде супроводжуватися політичної нестабільністю і вибухом. Експерти, в тому числі китайські, вважають, що це призведе до громадянської війни у всій Центральній Азії. Це буде означати велике переселення народів», - прогнозує Кулик.

За його словами, фактично це велике переселення народів буде проходити територією Російської Федерації.

«Значна частина мігрантів, тікаючи від громадянської війни, вона осяде в Росії. І баланс буде знищено одномоментно. І очевидно, що цей емігрантський потік принесе з собою і екстремізм, і фундаменталізм і тероризм  і всі інші ізми, які остаточно доб’ють російську імперію. Тоді можна буде говорити про створення україно-китайського кордону», - вважає політолог.

На його думку, Росія може розпастися на кілька умовно російських держав. «Я думаю, що буде існувати європейська Росія, можливо буде існувати федерація чи конфедерація фінських утворень, які будуть знаходитися у дивних відносинах з Москвою. Очевидно, що буде відокремлення Тиви, Північного Кавказу. Очевидно, що будуть проблеми з територіями за Уралом. Головне, щоб це не перетворилося на перманентну зону військових конфліктів", - зазначив експерт.