Росія блефує на кордоні з Україною, - Тимчук

Помітного збільшення контингенту російських військ поблизу кордонів з Україною не спостерігається

Про це з посиланням на дані групи «Інформаційний Спротив» заявив Дмитро Тимчук на своїй сторінці у «Фейсбуці», передає Еспресо.TV.

Коментуючи заяву  міністра оборони РФ Сергія Шойгу про початок навчань російських військ поблизу держкордону з Україною, він написав: «За нашими даними, російські батальйонні тактичні групи загальновійськових з'єднань Південного і Західного військових округів, про які говорить глава МО Росії, були сформовані ще кілька днів тому (про що повідомляла група "ІС" )».

За його словами, у 150-км зоні від держкордону на території Росії як і раніше налічується до 50 тисяч російських військовослужбовців.

«Таким чином, важко говорити про нинішнє зосередження російських військ біля кордону як реакцію Росії на АТО, проведену на сході України. Дане угрупування російських військ було зосереджене біля кордону до цих подій», - написав Тимчук.

Нагадаємо, Міністр оборони РФ Сергій Шойгу заявив сьогодні, що через ситуацію на південному сході Україні розпочалися навчання російських військ.