Син Цоя хоче покарати депутата, який звинуватив його батька у співпраці з ЦРУ

Син російського рок-музиканта Віктора Цоя Олександр подав заяву до Слідчого комітету, щоб притягнути депутата Держдуми Євгена Федорова до кримінальної відповідальності за наклеп

Про це повідомив адвокат позивача Анатолій Кучерена, передає Еспресо.TV з посиланням на РИА Новости.

"Олександр Цой сьогодні подав заяву до Слідчого комітету Росії з проханням притягнути депутата Держдуми Євгена Федорова до кримінальної відповідальності за вчинення злочину, передбаченого ч. 2 ст. 128.1 КК РФ", - сказав Кучерена.

У розпорядженні ЗМІ є копія заяви, згідно з якою син музиканта вказує, що депутат Федоров у рамках свого інтерв'ю повідомив завідомо неправдиві відомості, що порочать честь і гідність Віктора Цоя.

"Інформація, поширена Федоровим, є свідомо помилковою, не відповідає дійсності і заснована на чутках і плітках, порочить пам'ять Віктора Цоя, а також зачіпає мої честь і гідність як його сина", - йдеться в заяві.

Крім того, син Цоя направив заяву голові комісії Держдуми з питань депутатської етики Олександру Дегтярьову, в якій просить розглянути цей випадок і запропонувати парламентарію принести публічні вибачення на адресу родини Віктора Цоя, а також на адресу його шанувальників, поширити в ЗМІ інформацію про факт порушення Федоровим правил депутатської етики та позбавити його права виступати на засіданнях палати.

Сам Федоров заявив, що ніколи не говорив про співпрацю рок-музиканта з агентами ЦРУ і тому не вважає за потрібне вибачатися перед його родичами.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що депутат російської Держдуми Євген Федоров заявив, що тексти пісень для відомого рок-співака Віктора Цоя писали "професійні автори в Голівуді на замовлення ЦРУ"