Компанія Ахметова погрожує відключити Крим від електрики через борги

"Крименерго" може припинити енергопостачання в Крим

Про це йдеться в заяві "ДТЕК Крименерго", передає Еспресо.TV.

"Критичний стан розрахунків підприємств і організацій Криму за спожиту електроенергію в березні ставить під загрозу енергопостачання всього півострова і може спричинити за собою вимушене знеструмлення сумлінних платників, в тому числі населення", - йдеться в повідомленні.

Загальна заборгованість споживачів АРК перед Крименерго складає 741 млн грн, що в 4 рази більше, ніж компанія платить щомісяця в « Енергоринок » за електроенергію для півострова.

Як йдться в повідомленні, головна умова поставки електрики на півострів - 100 % оплата у грошовій одиниці України - гривні. У свою чергу ДТЕК Крименерго на основі укладених договорів зобов'язаний надавати абонентам електроенергію за затвердженими раніше тарифами.

"ДТЕК Крименерго" не має ні права, ні можливості відпускати електроенергію споживачам без оплати, тому що це ставить під загрозу енергопостачання Криму. Щоб зберегти енергетичну стабільність на півострові, ми закликаємо всіх наших клієнтів вчасно та в повному обсязі оплачувати рахунки за світло згідно договірних умов", - зазначив директор з продажу компанії Дмитро Гонтар в повідомленні.

Нагадаємо, "ДТЕК Крименерго" належить олігарху Рінату Ахметову. Раніше повідомлялося, що парламент Республіки Крим створив Держпідприємство "Крименерго", яке займатиметься енергетичними активами АРК.

Читайте також: Як будуть відбирати кримські активи Ахметова

Як зазначається в пояснювальній записці до постанови кримської Ради: "Основним завданням "Крименерго" буде інвентаризація існуючих об'єктів електроенергетики... а також прийом на баланс енергооб'єктів майбутнього будівництва за рахунок бюджетних коштів для подальшої їх експлуатації". Тобто буде проведена “інвентаризація” вже існуючих мереж, але що очікувати після такого аудиту - невідомо.

Також незрозуміло, чому кримська влада забула, що на території півотрова вже існує енергопостачальник із майже такою ж назвою - “ДТЕК Крименерго”, який належить українському олігарху Ринату Ахметову.