Кошель: Путін бачить себе президентом всього "русского міра"

Зараз загроза військового вторгнення зараз надзвичайно серйозна, але якщо Путін побачить, що Україна здатна оборонятись, то не стане загрузати у новій війні

Таку думку в ефірі Еспресо.TV висловив політолог Олексій Кошель, коментуючи заяву представника Росії в ООН Віталія Чуркіна щодо можливості введення російських військ в Україну.

«Ця загроза зараз надзвичайно серйозна. І Путіну потрібні не лише шахти Донбасу, йому потрібен і коридор до Придністров’я. Він розглядає себе як президента всього «русского міра» і бачить патріарха Кирила в Київській лаврі», - сказав політолог.

Він також відзначив, що Росія зупиниться, якщо побачить гідний опір з боку України, наводячи приклад чеченської війни, коли величезна Росія не могла дати ради з Республікою Чечнею, в якій проживало не більше мільйона людей.

«За останні роки Росія провела дві операції в Чечні, які тривали впродовж 7 років, і фактично тривають по сьогодні. Але масштаби Чечні зовсім інші –  там проживає всього один мільйон людей, а в період війни їх там залишалось не більше 500 тисяч. А населення чеченської столиці – міста Грозного – можна прирівняти до Білої Церкви. І ось ця маленька республіка чинили опір російській армії протягом семи років», - сказав Кошель.

«Коли Росія побачить сигнал, що сусід може оборонятись, вона не захоче погрузнути в новій війні», - додав він.