Француз Лавіллені, який побив рекорд Бубки, виграв змагання в супермаркеті

В американському Де-Мойні світовий рекордсмен зі стрибків з жердиною в закритих приміщеннях француз Рено Лавіллені виграв комерційні змагання Drake Relays Pole Vault at the Mall, що відбувалися в торговому центрі Jordan Town Creek Center

Перемогу Лавіллені гарантував стрибок на 5.71 м, який легкоатлет виконав прямо в холі супермаркета, повідомляє Еспресо. TV з посиланням на Xsport.

З таким же результатом, проте з більшою кількістю спроб друге і третє місця посіли британець Стів Льюїс і Бред Волкер зі США.

Серед жінок першою була кубинка Яріслі Сілва (4.68 м), другою - американка Кайлі Хатсон, яка взяла цю висоту лише з другої спроби, а третьою - її співвітчизниця - Бека Холлідей - 4.58 м.

Для француза тріумф в Де-Мойні став першим після того, як він 15 лютого на турнірі "Зірки жердини" в Донецьку стрибнув на 6.16 м і на 1 см побив попереднє досягнення в залах Сергія Бубки. Потім олімпійський чемпіон спробував підкорити планку на висоті 6.21 м, зазнав травми через невдале приземлення і був змушений пропустити пару місяців.

Відео: Youtube