Одарченко назвав головні небезпеки для Криму: вода і електенергія

Голова Херсонської облдержадміністрації Юрій Одарченко вважає, що сьогоднішня влада Криму своєю безвідповідальністю поставила під загрозу життя людей

Про це він висловився в ефірі Еспресо.TV.

"Небезпеки: електроенергія безумовно важлива річ. Якщо буде відключення від енергетичних систем України, то Крим може залишитися без електренергії і великий інтерес у військ Путіна підійти сюди до Дніпра і захопити ці споруди", - сказав Одарченко.

Другим об’єкт небезпеки політик вважає воду.

"Це найбільше джерело можливих протистоянь, провокацій з боку РФ. Півнвічнокримський канал має 400 км довжини, 100 км по території Херсонської обалсті, 300 по АРК. Він постачає воду не лише для зрошення, десь 150 тис га, це і питна вода для Керчі, Феодосії і інших міст. Це величезна споруда: по верху русла це 80 метрів, глибина 5 метрів, це як річка дуже велика. Якщо 100 км, які йдть по Херсонській  області, вони експлуатуються, після кордону з АРК відбулося брутальне захоплення об’єктів північнокримського каналу – наші працівники були звідти звільнені, зайшли люди, які не мають професійних навичок", - розповів він.  

"Вони самі собі перкрили воду в наслідок безпорадності з експлуатації цієї споруди. Русло висохло і якщо нині знов подавати воду – потрібен місяць на його замочування і сьогодні влада Криму під загрозу поставила життя людей в Криму", - зазначив Одарченко.