Росія хоче натравити Меркель на українські АЕС

Росіянам не дає спокою намагання України диверсифікувати постачання ядерного палива. Союз машинобудівників Росії з цього приводу звернувся до Ангели Меркель з проханням повпливати на норовливого клієнта російської корпорації "ТВЕЛ"

У четвер Союз машинобудівників Росії в особі свого першого віце-президента, першого заступника голови комітету Держдуми РФ з промисловості Володимира Гутєнєва звернувся до федерального канцлера Німеччини Ангели Меркель з листом, в якому висловлюється заклопотаність намірами України використовувати на своїх АЕС паливо Westinghouse. Щоб запобігти можливій ядерній аварії, російські машинобудівники пропонують Німеччини виступити ініціатором створення спецгрупи в МАГАТЕ по роботі українських АЕС, повідомляє Еспресо.TV

Як пояснив "РИА Новости" експерт Центру аналітичного моніторингу МГИМО МЗС РФ Леонід Гусєв, "звернення  до керівництва ФРН обумовлено тим, що Німеччина є провідною країною Євросоюзу, її голос грає там найважливішу роль, до нього прислухаються всі". Також росіяни нагадали про інциденти, що трапилися з паливом американської компанії у Чехії (АЕС "Темелін") та на Південно-Українській АЕС. 

Як ми повідомляли раніше, компанія Westinghouse Electric Company (США) та НАЕК "Енергоатом" домовилися про продовження діючого контракту на поставку палива на атомні електростанції України до 2020-го року.