Росія хоче витратити $ 4-5 млрд. на „відмивання репутації” і просування своїх інтересів в країнах СНД

Росія має намір вкласти в програму сприяння міжнародного розвитку близько $ 4-5 млрд.

Про це розповів глава Росспівробітництва Костянтин Косачов, інформує "Комерсант".

За його словами, сама програма міжнародного сприяння з боку Росії передбачена прийнятою "Концепцією державної політики РФ у сфері сприяння міжнародному розвитку". При цьому міжнародне сприяння буде надаватися в першу чергу країнам СНД.

"Там п'ять категорій, перша і головна - це країни СНД. Зрозуміло, що рівень розвитку цих країн і потреби в отриманні зовнішнього сприяння різні. Ми будемо це враховувати поряд зі специфікою характеру наших політичних відносин з тією чи іншою державою. Але наші найближчі сусіди - це пріоритет номер один", - сказав Косачов.

Гроші буцім то підуть на різні проблеми. Серед них - бідність, "наслідки кризових ситуацій", транскордонні проблеми і, головне, реалізація національних інтересів РФ. У кінцевому рахунку, впевнений чиновник, це повинно привести до зміцнення "позитивного образу РФ в цих державах".

При цьому на програми може піти близько $ 4-5 млрд. Однак, у бюджеті програми закладені не конкретні суми, уточнив Костянтин Косачов.

За підрахунками глави Росспівробітництва, в 2012 році Росія виділила на різні програми міжнародного сприяння менше $ 500 млн, в 2013 -му - $ 610 млн.