Російський телеканал RT вимагатиме вибачень від держсекретаря США

Телеканал RT намір зажадати вибачень від держдепартаменту США за висловлювання держсекретаря Джона Керрі , який звинуватив RT в пропаганді

Про це повідомила прес-служба телеканалу, передає Еспресо.TV.

"Ми плануємо написати офіційний запит до Держдепартаменту США з проханням вказати конкретні приклади, де RT спотворив факти, і вимагатимемо принести вибачення. Нам дуже шкода, що глава зовнішньополітичного відомства США настільки мало знає про ситуацію, яка насправді відбувається на Україні", - цитує прес-служба головного редактора RT Маргариту Сімоньян.

Як повідомляло Еспресо.TV, Джон Керрі назвав телеканал RT "рупором пропаганди". "Весь свій час вони займаються пропагандою і спотворенням фактів про те, що відбувається або не відбувається в Україні", - заявив Керрі на прес-конференції в Держдепі з питань української кризи.

"Дуже шкодуємо, що глава Держдепартаменту відмовляється визнавати факти, які йому не подобаються, і дозволяє собі подібні голослівні звинувачення", - сказала головред RТ.

"Удивительно, что госсекретарю Керри в это тяжелое и унизительное для его Родины время больше не о чем переживать, кроме нашего телеканала", - написала Сімоньян у своєму Твіттері.