Викрадення представників ОБСЄ організували громадяни Росії і хочуть використовувати їх як "живий щит", - СБУ

Викрадення і утримання військових представників ОБСЄ у Слов'янську організував громадянин Росії, а виконали диверсанти "Тєрєц" та "Абвер"

Про це повідомляє прес-служба СБУ, передає Еспресо.TV.

"Терористи та зловмисники зі зброєю у місті Слов'янськ зі вчорашнього дня утримують в заручниках офіційних представників Організації по безпеці та співробітництву в Європі. Цей зухвалий злочин спланований та здійснений під керівництвом громадянина РФ І. Стрєлкова, який є ватажком російських диверсантів у цьому місті. Безпосередніми виконавцями цього злочину є диверсанти "Тєрєц" та "Абвер", - йдеться в повідомленні відомства.

На сьогоднішній день офіційні представники ОБСЄ утримуються в нелюдських умовах у підвальному приміщенні штабу терористів. Серед затриманих є людина, яка невідкладно потребує медичної допомоги. Штаб Антитерористичної операції на місці готовий її надати. Терористи відмовляються та не дають можливості допомогти заручникам.

"Розуміючи неминучість покарання, терористи планують використати заручників живим щитом, фактично тероризуючи усю міжнародну спільноту, усі країни-члени ОБСЄ. Самі терористи заявляють, що свої дії вони узгоджують з російською стороною", - йдеться  в заяві СБУ.