Рідні загиблих з Небесної сотні заборонили використовувати їхні імена під час "Параду вишиванок"

Учасникам провокативного "Параду вишиванок" на честь річниці створення дивізії СС "Галичина" у Львові заборонили використання символіки Небесної сотні

З такою вимогою до організаторів маршу звернулися родичі львів`ян, які загинули на київському Майдані, передає Еспресо.TV із посиланням на "Zahid.net".

За задумом ініціаторів маршу, колону мав би очолювати великий банер, на якому зображена стилізована "Небесна сотня".

"Ми забороняємо використовувати вам цей банер", – заявила організаторам маршу сестра Богдана Сольчаника, викладача УКУ, який загинув на Майдані. "Не спекулюйте цим, Небесна сотня не має стосунку до СС "Галичина", - додала вона.

Заперечував проти банера з Небесною сотнею і автор малюнка – відомий музикант і художник Юрій Журавель. Він пояснив, що його малюнок на банері використали без дозволу.

"Тим більше ця акція ("Парад вишиванок", ред.), присвячена вшануванню СС "Галичина", сприяє зараз розколу країни", - вважає Журавель.

В результаті організатори маршу відмовилися від використання банера з Небесною сотнею. В якості символіки вони мають намір використати лише щити з жовтим левом із двома коронами на синьому тлі – символ дивізії СС "Галичина".

Нагадаємо, вчора стало відомо, що нікому не відома громадська організація "Срібна земля" подала заявку до міської ради Львова на проведення маршу на честь дивізії "Галичина" та Небесної сотні. Це викликало обурення у ряду громадських організацій, оскільки дата проведення маршу співпадає з днем пам’яті жертв Голокосту. 

Зазначимо, що вчора ветерани дивізії "Галичина" виступили із заявою проти проведення "Маршу вишиванок" аби "не створювати картинку про "український фашизм" у російських ЗМІ".