Бойко хоче, щоб конфлікт на Сході вирішувався без зовнішнього втручання

Вирішити конфлікт на сході України потрібно без сторонньої допомоги, шляхом розширення повноважень місцевої влади, та вирішення питання другої державної мови

Про це повідомив кандидат у президенти України Юрій Бойко, пише  «Інтерфакс-Україна».

«Не варто вважати, що всі наші проблеми вирішать на Заході: врегулювати конфлікт у східних областях країни доведеться власними силами. Необхідно розширити права регіонів у тому обсязі, в якому це дозволить поліпшити політичну і економічну ситуацію на місцях. Потрібно децентралізувати бюджети, зробити їх формування знизу, а не зверху. Це дасть можливість людям відчути себе господарями на своїй землі», - заявив він журналістам.

Також політик зазначив, що необхідно нарешті вирішити питання другої державної мови - російської - і припинити спекуляції, що йдуть на цю тему вже більше 20 років і використовуються політиками на будь-яких виборах .

«Це по-справжньому дозволить зшити країну і допоможе врегулювати масу питань, які виникають між сходом і заходом», - висловив переконання Ю.Бойко.

Кандидат у президенти зазначив, що коли вийшов Майдан, простояв три місяці, тодішній президент його не почув і ми отримали сьогоднішню ситуацію.

«Зараз така ж ситуація на південному сході . Відсутність діалогу із західною Україною вже призвело до революції, а відсутність діалогу зі сходом - може призвести до розпаду країни. І ми повинні почути південний схід, почути людей цього регіону. Крім нас ніхто нашими внутрішніми питаннями займатися не буде», - підсумував Бойко.