Під санкції США потрапили Сєчін, Володін, ряд чиновників та бізнесменів. Міллєра там немає

В оновлений "чорний список" Мінфіну США, зокрема, потрапили президент "Роснефти" Ігор Сєчин, перший заступник адміністрації президента РФ В'ячеслав Володін, заступник голови уряду РФ Дмитро Козак

Також у списку - глава держкорпорації "Ростех" Сергій Чемезов і директор ФСО Євген Муров. Як повідомляє Слон.ru, весь список опубліковано на сайті американського відомства, передає Еспресо.TV.

Серед організацій, що потрапили до списку санкцій - холдинг Volga Group, що об'єднує активи Геннадія Тимченко, а також Собінбанк - "дочка" банку "Росія" Юрія Ковальчука.

Інформація New York Times про те, що в оновлений список Мінфіну також може потрапити глава "Газпрому" Олексій Міллер не підтвердилася.

Також відділ з контролю за іноземними активами (OFAC) американського Мінфіну вніс до списку санкцій імена: повноважного представника президента Росії в Кримському федеральному окрузі Олега Белавенцева голови комітету з міжнародних справ Держдуми Олексія Пушкова.

Додані до списку санкцій юрособи - це численні компанії, підконтрольні бізнесменові Геннадієві Тимченку - ТОВ " АкваНіка " (виробник мінеральної води), "Авіа Груп" і "Авіа Груп Норд" , "Сахатранс", п'ять компаній групи "Стройтрансгаз", залізничний оператор "Трансойл"; компанії, підконтрольні братам Ротенбергам - СМП банк і ІнвестКапіталБанк, "Стройгазмонтаж", а також лізингова компанія "Зест" та інвестиційна компанія "Аброс".

Будь-які активи фізичних та юридичних осіб з нового списку санкцій, які підпадають під юрисдикцію США, будуть заморожені, фігурантам списку заборонений в'їзд в США. Американським компаніям забороняється вести справи з компаніями та громадянами, внесеними до списку санкцій.