Регіонал Левченко попросив Путіна роззброїти сепаратистів

Народний депутат від Партії регіонів Микола Левченко звернувся до президента Росії Володимира Путіна з закликом відмовитися від подвійних стандартів при оцінці дій людей, які захоплюють адміністративні будівлі зі зброєю

Про це він заявив в ефірі центрального російського телеканалу Росія РТР в програмі "Недільний вечір" з Володимиром Соловйовим, передає Еспресо.TV з посиланням на «Новости Донбасса».

«Я хотів би звернутися до вищого керівництва Росії, Володимира Володимировича і звернути увагу на таке питання. Ні для кого не секрет, якщо судити з політики центральних російських каналів і спиратися на висловлювання центральних осіб Російської Федерації, присутня якась частка лояльності до тих людей, які на сході країни зайняли активну позицію, взяли в руки зброю, захопили будівлі. Ця лояльність виражається в тому числі і в тому, що не прийнятна позиція сили в відношення цих людей, з чим ми, Партія Регіонів, теж безумовно згодні - силу не можна застосовувати ні в якому разі проти свого народу», - сказав він.

«Позиція і сходу України, і Росії - ми абсолютно не визнаємо збройного захоплення влади в Києві. Я вважаю, що після того як люди зі зброєю в руках захопили військові частини, потім захопили адміністративні будівлі і допомогли зробити державний переворот - я не вважаю влада встановлену таким шляхом легітимною. Але, є принцип. Якщо людина на південному сході України бере автомат у військовій частині, приходить захоплює будівлю місцевої ради, де знаходиться обрана народом влада, мера легітимного беруть в заручники, сидять в цій будівлі і відстрілюються. Скажіть, це наші, і тому ми повинні до них лояльно ставитися? Чи у нас один підхід до всіх?», - наголосив Левченко.

«Ті люди, які з автоматами в Києві, вони погрожують киянам, і я за киян дуже переживаю. Але ті, хто з автоматами на сході України, вони загрожують моїм землякам, російським людям. Тому я прошу офіційну влада Росії звернутися з чітким, зрозумілим меседжем для цих людей - скласти зброю і звільнити будівлі», - звернувся депутат.

При цьому він підкреслив, що вимоги з російської мови, децентралізації влади та фінансової самодостатності регіонів є першочерговими вимогами жителів південного сходу України, які повинні бути вирішені в Києві.