Журналіст розповів, як терористи у Слов'янську допитували його і погрожували відрізати вухо

Терористи у Слов'янську допитували з мішком на голові і пригрожували відрізати вухо

Про це в ефірі Еспресо.TV розповів Руслан Кухарчук, журналіст, який перебував 13 годин у полоні терористів Слов'янську.

"Вчора, коли я був на площі Леніна мене затримали і на 13 годин, це фактично всю ніч, протримали в камері тимчасового утримання в міському відділку міліції, який повністю контролюється повстанцями.
Звісно, під час затримання, вели себе агресивно. Прямо посередині площі, де було багато людей, мене затримують. Я намагався чинити спротив, але мені пригрозили, що пристрелять, тому я змушений був рухатися далі.

Перші 4 години я не знав, що буде зі мною. Близько опівночі почалось щось, схоже на допит, "общенее с пристрастием". Було багато  запитань, пакет на голові. Це тривало протягом 50 хвилин. Запитання - мета візиту, чим я займаюся в Києві.

Тому спочатку було намагання з'ясувати, що я роблю, чому я знімаю, у другій половині - намагання переконати в їхній позиції, схилити на їхній бік. Постійні погрози вбивства чи відрізати вухо. Вже за 45-50 хвилин припинили цей процес і ближче до ранку мене звільнили. Назвали мене проповідником, можливо через те, що я намагався їм казати про бога.

Українських журналістів майже немає у Слов'янську. Працюють лише російські або західні журналісти. Одна з причин - надзвичайно вороже ставлення до представників преси з Києва, бо вони автоматично сприймаються як просуванці київської хунти.

До спілкування мене утримували в камері, де було 4 людини, після того мене перевели в одиночну камеру. Під ранок туди привели ще одну людину. Всі ці люди – не лише інакомислячі, а й ті, хто потрапив в ДТП, побив свою бабусю. Адже ополченці серед усього іншого виконують функції міліції. Але був в камері один хлопець, якого затримали лише за те, що на блокпості запитав на суржиковій мові", - розповів журналіст.