Громадськість в Росії не оцінила "героїчне" пиво

Пивоварна компанія «САН ИнБев» припиняє випуск «Сибірської корони» з героями ВВВ, але відкликати з продажу вже вироблене не поспішає

«Прийнявши до уваги занепокоєння громадськості у зв'язку з випуском колекційної партії пива «Сибірська корона», ВАТ «САН ИнБев» повідомляє про припинення його виробництва», - йдеться в офіційному зверненні компанії, пише газета «Известия».

Виробники пива відзначають, що з великою повагою ставляться до пам'яті Героїв Великої Вітчизняної війни і захоплюються їх «неймовірною силою духу і мужністю».

«Напередодні Великої Перемоги ми вважали за необхідне поділитися історіями подвигів і нагадати сучасникам про драматичні сторінки нашої історії» - пояснюють свій маркетинговий хід в «САН ИнБев».

Як пояснили у прес-службі компанії, поки невідомо, чи будуть відкликані з продажу вже випущені партії пива - рішення ще не прийнято. У яких обсягах було випущено це пиво, виробник не розголошує.

Пивоварна компанія випустила спеціальну колекційну серію «Герої великої війни» з розповідями про подвиги, заснованих на реальних історіях, які були розміщені на упаковці пива «Сибірська корона». Виробники запевняли, що в оформленні використовували фантазійні зображення, а імена власні в оповіданнях на банках були змінені. Проте, прокуратура міста Омська в понеділок почала позапланову перевірку компанії на предмет розголошення персональних даних ветеранів війни. Справа в тому, що на неетичну розміщення інформації про героїв на упаковці пивної продукції поскаржилися ветерани з Омська.