Керрі: ЦРУ перехопило вказівки кремлівських чиновників терористам на сході України

Співробітники ЦРУ перехопили записи закритих розмов московських урядовців,які давали вказівки терористам на Сході України

Про це заявив держсекретар США Джон Керрі на закритому засіданні тристоронньої комісії у Вашингтоні, пише Еспресо.TV  з посиланням на американське видання The Daily Beast.

"Зараз виготовляються записані на плівку розмови розвідників, яким віддають накази з Москви, і всі можуть вказати різницю в акцентах, ідіомах, у мові. Ми точно знаємо, хто віддає ці накази, ми знаємо, де вони і звідки", - сказав Керрі.

При цьому він не назвав конкретних російських чиновників, які фігурують у записах, але стверджує, що перехоплена інформація свідчить про те, що росіяни навмисно розпалюють протистояння на сході України і брешуть про це офіційним особам зі США та громадськості.

"Це не випадково, що є деякі люди, яких ідентифікували і у Криму і в Грузії і які зараз знаходяться у східній Україні ", - сказав держсекретар. "Це образа для будь-якої розвідки, не кажучи вже про наші уявлення того, як ми повинні себе поводити у ХХІ столітті. Це бандитизм, це шахрайське державництво", - наголосив він.