Мусульмани і ЄС протестують проти масової страти єгипетських ісламістів

Масові акції протесту проти смертних вироків, винесених судом в Єгипті, проходять в турецьких містах. У Бурсі і Мардіні, Антальї і Малатії демонстранти вимагають скасувати страту сотень членів руху "Брати-мусульмани"

"Ми знаємо, що зараз в Єгипті мусульман піддають несправедливому суду, - каже одна з учасниць акції перед єгипетським консульством в Стамбулі. - Ми знаємо, що їм виносяться зараз жорстокі вироки . І ми бачимо, що всьому світу це байдуже".

Протестувальники в Туреччині називають єгипетських ісламістів своїми "братами" і виступають на захист поваленого президента Єгипту Мухаммеда Мурсі повідомляє Росбалт.

Заклопотаність смертними вироками в Єгипті висловили уряду Туреччини та низки західних країн, зазначає Euronews.

Європейський союз заявив, що, незважаючи на серйозний характер злочинів, за які були засуджені обвинувачені, смертний вирок не може бути виправданий.

Як повідомлялося, 28 квітня суд в Єгипті засудив до страти головного наставника руху " Брати-мусульмани" Мохаммеда Бадіа і ще 682 прихильників руху. Вони були визнані винними у вбивствах, спробах вбивства, нападі на поліцейські дільниці та інших злочинах. Судове засідання тривало всього 8 хвилин. Вирок Бадіа був винесений заочно, оскільки лідер ісламістського руху ховається від правосуддя.