Тарута: Референдум буде 15 червня

Референдум в Україні відбудеться не 11 травня, як хочуть сепаратисти, а 15 червня

Про це сьогодні заявив голова Донецької обласної державної адміністрації Сергій Тарута, передають «Новости Донбасса».

«Ми побували з мером Донецька в Києві, ми донесли до центральної влади думку суспільства про те, що референдум необхідний. Референдум буде, але не 11 або 25 травня, як хоче Донецька народна республіка, а 15 червня. Для цього необхідно прийняття відповідного рішення ВРУ , повинен бути спеціальний закон і він повинен бути прийнятий», - зазначив він.

Як підкреслив губернатор у ході поїздки були пред'явлені вимоги центральної влади - це децентралізація, офіційний статус російської мови і муніципальна міліція. Пропозиція щодо муніципальної міліції, за словами Тарути, не була прийнята.

Губерантора також зазначив, що незабаром пройде нарада з питань децентралізації за участю депутатів від різних регіонів України. У ньому мають взяти участь депутати з Донецької, Луганської, Тернопільської, Львівської областей. Зустріч запланована на 6 травня. У ході зустрічі учасники обговорять початок передачі повноважень регіонам.

Нагадаємо, сепаратисти, що захопили в Донецьку облдержадміністрацію, вимагають проведення 11 травня референдуму, на який буде винесено питання щодо приєднання області до Росії.