Знизити градус напруги на Сході можливо, ухваливши низку виважених політичних рішень, – Бойко

Кандидат у Президенти України Юрій Бойко вважає, що сьогодні необхідно захистити людей, які виходять у східних регіонах відстоювати свої політичні права відділивши їх від незначної кількості терористів, які користуються протестними настроями в суспільстві

Для врегулювання ситуації на Сході потрібно прийняти низку політичних рішень, які позбавлять терористів підгрунтя для їх сепаратиської діяльності, вважає політик.

«Я абсолютно впевнений, що в нас немає масових сепаратиських настроїв. Потрібно захистити 90% громадян, які вийшли на мітинг за свої права, відокремивши їх від терористів, які користуються цими людьми. Для того, щоб не було підґрунтя для терористів, потрібно прийняти декілька політичних рішень. Перше, це виборність влади - люди більше довіряють тому, кого оберуть на місці, ніж тому, кого пришлють з Києва. Друге – це формування бюджету знизу. І третє питання – це питання російської мови, яке потрібно вирішити раз і назавжди. Адже дві державних мови і більше є і в інших країнах в Європи. Після вирішення цих питань не буде підґрунтя для сепаратизму, про який сьогодні так багато говорять. Адже насправді переважна більшість людей не збираються йти до Росії, а хочуть жити в Україні», - сказав Бойко.

Він також наголосив, що теперішній українській владі необхідно менше розраховувати на підтримку закордону і почати вирішувати проблеми всередині країни самостійно.

«Під час Женевської конференції нам дали зрозуміти: починайте нарешті самі вирішувати свої проблеми.  Коли був Майдан ЄС так само казав: ви влада, у вас більше прав і більше важелів, будьте ласкаві, вступайте в діалог з народом, наводьте порядок, вирішуйте свої питання самі, ви відповідальні за все, що відбувається в країні. Тому рано чи пізно нам доведеться це зрозуміти і всередині країни самим вирішувати проблеми. Головне, щоб люди роззброїлися і життя нарешті увійшло в нормальне русло», - сказав Юрій Бойко.