Кость Бондаренко: Королевська вирішила стати новим лідером Сходу

Акцентуючи увагу на соціальній проблематиці, Наталія Королевська намагається виступити в ролі нового лідера Сходу України, де соціальні питання завжди домінували над політичними

Про це заявив журналістам політолог Кость Бондаренко, пише  Еспресо.TV.

За словами політолога, сьогодні Схід став справжньою Меккою для кандидатів у Президенти. Там вже побували Юлія Тимошенко, Петро Порошенко, Олег Царьов , Сергій Тігіпко та інші кандидати. Вони закликали звільнити захоплені будівлі, наполягали на тому, що з терористами повинні розмовляти тільки правоохоронні органи. При цьому Бондаренко зазначив, що більшість політиків акцентують увагу саме на політичній стороні вирішення питання, намагаючись розшифрувати ситуацію на Сході України в площині власних уявлень про Майдан і постмайданної дійсності. Але, за його словами, існує інший, соціальний, підхід, на якому акцентується не так багато уваги, але який відіграє важливу роль для жителів Донбасу.

"Минулого тижня Королевська спробувала поспілкуватися з людьми, яких держава назвала терористами і сепаратистами. Вона справедливо заявила, що в російськомовних регіонах країни живуть не бандити, а звичайні люди, які хочуть, щоб їх почули. Королевська - уродженка Луганської області, і в цьому плані її турбота про регіон тим більше зрозуміла і зрозуміла", - зазначає експерт.

За словами політолога, сьогодні на соціальній проблематиці складно піаритися .

"ЗМІ не цікавлять соціальні питання. ЗМІ рвуться в бій - журналістам більше подобається писати про блокпостах і захоплених будівлях, красуватися перед камерами в касках і бронежилетах, міркувати про тактико-технічні характеристики зброї та про нюанси антитерористичних операцій. Королевська намагається звертати увагу на речі, не надто популярні в засобах масової інформації - пенсії, зарплати, стан шкіл і лікарень. Більше того: важливо, що вона просить журналістів, політиків та експертів не називати людей терористами або сепаратистами, не ставити клеймо на весь регіон. Адже від навішування ярликів і поглиблення стереотипного мислення один крок до повномасштабного розколу країни", - вважає Бондаренко.

За його словами, інші кандидати на пост Президента в час, що залишився до виборів, будуть поступово переорієнтуватися на соціальні питання, без яких неможливо говорити про повноцінний діалог з виборцями. "Адже виборець не може жити тільки ейфорією і гаслами "Банду геть!" і " Мі здобули!", - каже експерт.