Нардепа Новинського викликали на допит до Прокуратури через невиплату працівникам зарплати

Власника "Смарт Холдингу", народного депутата Вадима Новинського викликають у Прокуратуру щодо заборгованості із заробітної плати на ПАТ МСЗ "Океан"

Про це повідомила прес-служба прокуратури м. Миколаєва, передає Еспресо.TV з посиланням на 24 канал.

Як повідомив прокурор Корабельного району м. Миколаєва Ігор Домущей, ПАТ МСЗ "Океан" є одним із основних боржників з виплати заробітної плати на території Корабельного району. Станом на 01 квітня 2014 р. заборгованість із виплати заробітної плати становить понад 20 млн грн. При цьому керівництвом ПАТ заходи щодо виплати заробітної плати не вживалися.

"Незважаючи на неодноразові повідомлення у ЗМІ про те, що промислово-інвестиційна група "Смарт-Холдинг", яка підконтрольна народному депутату України Новинському, взяла в управління ПАТ МСЗ "Океан", останнім будь-якої реакції на критичну ситуацію навколо суднобудівного заводу щодо виплати заробітної плати не було. Вказане свідчить про свідоме використання активів заводу в цілях "Смарт-Холдингу" та не вжиття заходів до стабілізації ситуації на підприємстві", - додав прокурор.

За фактом безпідставної невиплати заробітної плати працівникам ПАТ МСЗ "Океан" слідчим відділом Корабельного РВ ММУ УМВС України в Миколаївській області розпочато кримінальне провадження за ч.1 ст.175 КК України (безпідставна невиплата заробітної плати).

У рамках досудового розслідування зазначеного провадження слідчим СВ Корабельного РВ ММУ вживаються заходи щодо виклику Новинського на допит.