У Булатова розповіли, скільки українських спортсменів змінять громадянство та коли біатлоністки Семеренко отримають премії

Учора відбулося неформальне спілкування Міністерства молоді та спорту з представниками ЗМІ

Під час зустрічі міністр спорту Дмитро Булатов, а також його заступники Ніна Уманець й Олена Підгрушна прокоментували найболючіші проблеми українського спорту, повідомляє Еспресо. TV.

Зокрема, Булатов розповів про зобов'язання, які взяли на себе кримські футбольні клуби, державну підтримку кримських атлетів, реконструкцію столичного Палацу спорту, а також перспективи проведення в Україні Євробаскету-2015.

За словами Ніни Уманець, з кожним спортсменом, який нещодавно уже змінив громадянство чи поки ще не визначився з цього питання, проводилися індивідуальні бесіди. Вона розповіла, чим мотивували свої рішення чемпіон Європи з гімнастики Олег Степко, перейшовши під прапор Азербайджану, та чемпіонка світу з сучасного п'ятиборства Анна Буряк, вирішивши перейти під знамена Росії. Наразі тривають перемови з чемпіонкою Олімпіади з шахів Катериною Лагно.

Олена Підгрушна прокоментувала заяву біатлоністок сестер Семеренко, які теж розмірковують над зміною громадянства. Олена констатувала, що Віта і Валя - дівчата з характером, і запевнила, що вже найближчим часом преміальні за Олімпійські ігри в Сочі виплатять.