У Києві відкрилася виставка, присвячена ювілею Шекспіра

29 квітня у столичному Мистецькому Арсеналі відкрилася виставка The Show Within the Show, яка присвячена 450-річчя з дня народження англійського драматурга Вільяма Шекспіра

У виставці взяли участь близько 40 українських художників. На виставці є твори, яким вже 25 років, а є й такі, які були створені тиждень тому, повідомляє gazeta.ua.

"Художників надихнув, звісно ж, Шекспір. Зараз такий час, коли всі відчувають потребу шукати правду саме у класиків слова. Саме у класиків, ба талановитих людей багато і лише одиниці залишаються в історії. Наші художники апелюють до універсальних питань, які рефреном ідуть через творчість Шекспіра", - сказала на відкриття генеральний директор Мистецького арсеналу Наталія Заболотна.

Виставка розділена на дві частини — "Перевтілення" і "Театр історій". У першій показують роботи художників Apl315, Гамлета, Psyfox, Франсуази Оз та Михалича. Вони присвячені перевтіленням, які дозволяють художнику здаватися не тим, ким він є насправді. Друга частина виставки співзвучна із шекспірівськими історичними хроніками. У ній представлені роботи Арсена Савадова, Тіберія Сільваші, Олександра Ройтбурда.

фото: gazeta.ua

Ралко.