У Львові активісти пропонують меру Садовому стриманіше відзначити День міста

Активна громадськість Львова звернулася до міського голови Андрія Садового з пропозицією скасувати або внести зміни до програми святкування Дня міста

За інформацією Zahid.net, відповідне звернення львів'яни написали через події на Південному Сході України, передає Еспресо.TV.

"Активна громадськість Львова звертається до Вас з наполегливим проханням відмінити або суттєво скоригувати в напрямку стриманості цьогорічні святкування Дня міста Львова у зв’язку з воєнними подіями на Південному Сході України.

Вважаємо недоречними веселощі та розваги у час коли над нашими земляками нависла загроза окупації. Святкування може засвідчити нашу байдужість до їхнього відчаю та тривоги. А такі заходи як костюмовані паради, концерти, перформанси із залученням дітей, які тягнуть на шнурівках іграшкову військову техніку, ми розцінюємо як неповагу до співгромадян", – йдеться у відкритому зверненні.

Під звершенням підписалося понад 30 активних львів’ян. У списку є журналісти, громадські активісти, правозахисники, художники.

Програма святкування Дня міста розрахована на 1-4 травня і передбачає фестиваль «Флюгери Львова», проект «Музограф», святкові концерти, козацькі забави та багато інших атракцій.