Маразми Кремля щодо антитерористичної операції у Слов’янську

Антитерористична операція у Слов’янську викликала дещо неадекватну реакцію з боку Росії, яка спробувала «обілити» Україну шляхом інформаційних провокативних «вкидів»

Еспресо.TV наводить підбірку таких маразмів:

1. Зникнення переговорника Путіна

Сьогодні російські ЗМІ з посиланням на прес-секретар президента РФ Дмитра Пєскова поширили інформацію про втрату зв’язку зі спецпредставником президента РФ Володимиром Лукіним, який без відома української сторони прибув в Україну для ведення переговорів про звільнення іноземних військових спостерігачів. Проте невдовзі російські ЗМІ повідомили, що Лукін знайшовся. Він живий-здоровий і направляється у Слов’янськ.

2. "Правий сектор" і Ультрас як рушійна сила "каральної операції"

В  російських ЗМІ з’явилася інформація про активну участь терористів "Правого сектору" та інших ультранаціоналістичних організацій" в АТО, яку у Кремлі вже охрестили "каральною операцією". Російська пропаганда стверджує, що терористи начебто діють у зв’язці з українськими силовикам.

Зокрема, повідомлялося, що бойовики «Правого сектору» у цивільному висадилися з вертольоту на околиці Слов’янська, де їх чекали приблизно 10 бронемашин української армії. Потім вони разом рушили до міста, але місцеві жителі начебто вишикувалися «живим щитом», щоб заблокувати їм рух.

3. Іноземні засланці

Ще одним маразмом російської пропаганди є інформація про те, що начебто були перехопрелі радіопереговори, які свідчать про участь у спецоперації в Слов'янську іноземців. За даними "ІТАР ТАСС", "народні ополченці" на різних радіочастотах відзначали ведення противником переговорів англійською мовою".