Російське МЗС вже вигадало, що Лукіна переслідує "Правий сектор"

У російському закордонному відомстві запевняють, що представник РФ з прав людини Володимир Лукін не може потрапити до Слов'янська та звільнити заручників з ОБСЄ через перешкоджання "Правого сектору"

Про йдеться у коментарі російського МЗС щодо вирішення питання про звільнення військових фахівців низки європейських країн в Україні, передає Еспресо.TV.

"Представник президента Російської Федерації В.П.Лукін знаходиться у Донецьку і готовий негайно виїхати до Слов'янська для вирішення питання про звільнення військових фахівців низки європейських країн, затримуваних загонами самооборони. З керівництвом Слов'янська вже досягнута попередня домовленість про те, що європейські офіцери зможуть виїхати з міста у супроводі В.П.Лукіна без підключення до його команди інших іноземних представників. Ця схема підтримується представниками ОБСЄ та Ради Європи. Разом з тим, підрозділи української армії і бойовики "Правого сектора", що перекрили всі в'їзди до Слов'янська,  не дають згоди на проїзд В.П.Лукіна до міста", - вважає МЗС РФ.

У коментарі також йдеться, що "звернення до київської влади, у тому числі по лінії ОБСЄ, з метою подолати глухий кут, що склався, не дають результату".

"Складається враження, що в Києві розглядають місію В.Лукіна як перешкоду своїм планам найближчими годинами почати штурм Слов'янська", - відзначає МЗС РФ.

"Закликаємо західних покровителів нинішньої влади у Києві змусити їх піти на співпрацю у забезпеченні безперешкодного звільнення європейських військових фахівців. Про те, що цю проблему необхідно вирішити якнайвшидше, не раз говорили лідери США, Німеччини та інших західних держав, звертаючись до президента Росії з наполегливими проханнями про допомогу", - йдеться в коментарі МЗС РФ.

У нім наголошується, що "тепер, коли всі необхідні заходи для врегулювання ситуації нами зроблені, стає ясно, хто дійсно зацікавлений у збереженні кризи навколо європейських фахівців".

Нагадаємо, що одразу по виявленню представника Росії Володимира Лукіна на території України, українське МЗС висловило намір про готовність співпрацювати з представником Путіна.