СБУ: Контррозвідка встановила особу правої руки "Стрєлка" (ФОТОФАКТ)

В рамках Антитерористичної операції СБУ контррозвідкою Служби безпеки України встановлено реальне ім’я та прізвище одного з ключових учасників злочинної диверсійної групи "Стрєлка"

Про це йдеться у повідомленні СБУ, передає Еспресо.TV.

Диверсантом з позивним "Абвер" ("Адлер"), який фактично є правою рукою "Стрєлка", є громадянин РФ Здрилюк Сергій Анатолійович. Ця особа має також паспорт громадянина України.

Здрилюк С.А народився 23 липня 1972 року на Вінниччині, тривалий час проживав у Криму.

Саме на території АР Крим він пройшов спеціальну підготовку і 12 квітня 2014 року у складі групи "Стрєлка" прибув у Донецьку область для участі у масштабній диверсійній операції та тероризуванні мирного населення.

Службою безпеки з’ясовано, що "Абвер" разом з членами розвідувально-диверсійної групи у складі понад 30 осіб під командуванням Стрєлкова 13 квітня 2014 року вчинили озброєний напад на співробітників СБУ, під час якого загинув один співробітник СБУ і троє були поранені.

Також встановлено причетність "Абвера" до викрадення у Донецькій області представників ОБСЄ.

В рамках кримінального провадження СБУ вживає усіх заходів для затримання цього злочинця та притягнення його до відповідальності.

Як повідомляло Еспресо.TV раніше, терористи розформовують свій штаб у Слов'янську, натомість організують аналогічну структуру в Горлівці - командування передано саме "Абверу".

Пізніше з'явилася інформація, що Здрилюк відмовився від пропозиції очолити диверсантів у Горлівці і намагається залишити місто.

 

Фото: СБУ.