В Одесу з окупованого Криму прибули 8 суден ВМС України

В гавань Одеси зайшло 8 суден човнів національних Військово - морських сил України

Про це повідомляє Еспресо.TV. з посиланням на газету "Флот України".

Зокрема, в Одесу прибули навчальні катери "Нова Каховка"  "Чигирин" та "Сміла", а також пасажирський катер "Іллічівськ", гідрографічний катер "МГК- 1857", протипожежний катер "Борщів", рейдові водолазні катери "Ромни" і "Токмак".

За словами в.о. заступника начальника Академії ВМС імені Нахімова капітан Аркадій Степаненко, передислокація навчальних катерів "Нова Каховка", "Чигирин" та "Сміла пройшла успішно.

"!Технічна готовність катерів дозволяє виконувати завдання за призначенням. Це, в свою чергу, дозволить курсантам академії проходити морську практику на цих навчальних катерах і вдосконалювати свою морську виучку і знання", - сказав Степаненко.

У то й же час протипожежний катер " Борщів", рейдові водолазні катери "Ромни" і "Токмак", які були захоплені росіянами в Криму в березні, також знаходяться в справному стані. "Незабаром російська сторона передасть українським Військово- Морським Силам рятувальне буксирне судно" Кременець" та санітарний катер" Сокаль". Ці допоміжні судна також будуть передислокуватися з тимчасово окупованої території Севастополя до Одеси", - повідомив начальник пошуково -рятувальної служби командування ВМС України Віктор Двухшорстнов.