Начальник Одеської міліції: всього під час сутичок загинуло 37 людей

Під час масових заворушень в Одесі 2 травня загинуло 37 осіб, майже 200 отримали травми

Про це йдеться в зверненні начальника одеської міліції Петра Луцюка, оприлюдненому прес-службою ГУ МВС в Одеській області.

«Я висловлюю щире співчуття родинам загиблих громадян і тим, хто отримав тілесні ушкодження під час подій в місті Одесі, в результаті чого загинуло 37 чоловік та майже 200 отримали поранення серед яких і 22 правоохоронця», - заявив Луцюк.

За його словами, з даного приводу органами внутрішніх справ розпочато 10 кримінальних проваджень за ознаками ряду кримінальних правопорушень, це – ст.294 (масові заворушення), ст.115 (умисне вбивство), ст.345(погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу), ст. 296(хуліганство), ст. 341 (захоплення державних або громадських будівель чи споруд), ст.194 (умисне знищення або пошкодження майна).

«На даний час співробітниками міліції затримано понад 130 осіб, які активно приймали участь у масових безпорядках. Я закликаю громадян не піддаватися на всебічні провокації та не приймати участі у сумнівних масових акціях. Правоохоронними органами буде зроблено все, аби не допустити у подальшому подібних трагедій та зберегти мир і спокій на нашій землі. Запевняю, що міліція зробить все від неї залежне, аби притягнути усіх винних до відповідальності», - зазначив Луцюк.