Кримінальний авторитет за вказівкою Аксьонова вербує бойовиків для дій в Україні

Кримчанин Чередник Микола Васильович, відомий за злочинними прізвиськами як «Лисий» або «Церковник», за вказівкою Аксьонова здійснює на території АР Крим вербовку осіб для участі в терористичних операціях в Україні

Таку інформацію розповсюджує МВС.

Для участі в таких операціях він підшуковує осіб із числа колишніх учасників бойових дій на території Республіки Афганістан, колишніх військовослужбовців Збройних сил України і Російської Федерації, а також працівників правоохоронних органів.

Групи озброюють у військових частинах Збройних сил Російської Федерації. Зокрема, автоматами «Калашникова», ручними кулеметами «Калашникова» та переносними ракетно-зенітними комплексами.

Правоохоронці володіють інформацією, що Чередник вже сформував такі дві диверсійно-терористичні групи, чисельністю до 400 осіб кожна, які діють зараз в районі Слов`янська. Він самостійно очолює ще одну таку групу, яка була озброєна 3 травня в одній із військових частин РФ на території Криму.

Найближчим часом для надання допомоги своїм спільникам у Слов`янську, ця група на чолі із Чередником, планує перетнути Державний кордон України.