Одеська міліція звільнила сепаратистів на вимогу прокуратури

Одеська міліція звільнила сепаратистів за рішенням прокуратури

За рішенням прокуратури Одеської області на вимогу мітингувальників було звільнено 67 осіб, затриманих органами внутрішніх справ Одещини за участь у масових заворушеннях 2 травня в Одесі – таку інформацію розповсюджує МВС.

Тим часом головному редактору Цензор.НЕТ Юрію Бутусову в телефонній розмові з главою МВС Арсеном Аваковим стало відомо, що рішення про звільнення проросійських бойовиків в Одесі приймав прокурор.

Він зазначив: "Щойно в Цензор.НЕТ зателефонував міністр МВС Aрсен Аваков і передав наступну інформацію:" У мене немає слів, щоб висловити свій гнів ганебним фактом звільнення 10 провокаторів, з вини яких в Одесі було вбито 43 людини і 160 поранено. Я хочу відверто сказати про причини того, що сталося . Затримані провокатори повинні були бути вчора вночі відконвойовано до Києва. Проте заступник генерального прокурора Банчук прямо заборонив етапувати затриманих з Одеси. В результаті міськвідділ міліції був заблокований. Міліція отримала наказ не випускати провокаторів і приготуватися до відбиття штурму. Однак прокурор виніс рішення про звільнення затриманих. Це самоправне рішення прокуратури вимагає самого серйозного розслідування. Звільнення провокаторів може привести до нових спалахів насильства в Одесі. Дії МВС: все керівництво УВС відсторонено в повному складі, порушено кримінальні справи. Новий начальник Одеського УВС Іван Катеринчук прибуває на місце прямо зараз".