Одеська прокуратура стверджує, що сепаратистів відпустила міліція

Рішення про звільнення затриманих сепаратистів приймалося безпосередньо керівництвом органів внутрішніх справ області

Таку заяву розміщено на веб-ресурсі прокуратури Одеської області

„У засобах масової інформації набула поширення розповсюджена прес-службою ГУ МВС України в Одеській області неправдива інформація про звільнення сьогодні за вказівкою прокуратури області з Одеського міського управління міліції 67 проросійських активістів, які приймали участь в масових безладах, що мали місце 2 травня.

Прокуратура області спростовує вищевказану інформацію та повідомляє, що рішення про звільнення затриманих осіб приймалося безпосередньо керівництвом органів внутрішніх справ області без будь-якого погодження з органами прокуратури та після відвертого ігнорування працівниками міліції виконання своїх службових обов’язків, передбачених Законом України «Про міліцію», - зазначено у заяві прокуратури.

„З урахуванням викладеного, прокуратурою області розпочато кримінальне провадження за ст. 367 КК України за фактом неналежного виконання працівниками ГУ МВС України в Одеській області своїх службових обов’язків з охорони громадського порядку та за ст. 365 КК України за фактом перевищення ними своїх службових обов’язків”, - стверджують співробітники одеської прокуратури.

Нагадаємо, МВС стверджувало, що за рішенням прокуратури Одеської області на вимогу мітингувальників було звільнено 67 осіб, затриманих органами внутрішніх справ Одещини за участь у масових заворушеннях 2 травня в Одесі.

Міністр внутрішніх справ поклав відповідальність за звільнення сепаратистів на заступника генерального прокурора Банчука.