8 травня Україна вшанує "Першу хвилину миру"

Міністерство культури України пропонує у 2014 році вшанувувати ветеранів війни згідно загальноєвропейської практики

Про це йдеться в повідомленні прес-служби відомства, передає Еспресо.TV. 

8 травня 1945 о 23:01 за свідченнями істориків, Німеччина підписала акт про капітуляцію.

Згідно з розпорядженням Кабінету Міністрів № 447-р від 30 квітня, яким затверджено план заходів з підготовки та відзначення Дня Перемоги в 2014 році, 8 травня заплановане проведення культурно-мистецького заходу "Перша хвилина миру" в Парку Вічної Слави в Києві за участю молоді і широкої громадськості.

"У програмі звучатиме європейська і радянська музика часів війни і пройдуть літературні читання", - йдеться в повідомленні.

Присвячені Дню Перемоги урочистості почнуться 7 травня проведенням святкового концерту на території меморіального комплексу "Національний музей історії Великої Вітчизняної війни 1941-1945 років".

9 травня біля могили Невідомого солдата у Парку Вічної слави в Києві пройде традиційна церемонія покладання квітів за участю ветеранів та представників столичної влади.

Цього ж дня передбачено проведення спільного молебню "Молитва за мир" главами усіх церков за жертвами війни на Софіївській площі в Києві.

Крім того, заплановано провести комплекс заходів щодо поліпшення соціального захисту, пенсійного та медичного забезпечення ветеранів війни, жертв нацистських переслідувань та дітей війни.