Антимонопольний комітет підозрює ОККО, WOG, Shell та Parallel в ціновій змові

Антимонопольний комітет заявляє, що пальне на АЗС під брендами «ОККО», «WOG», «SHELL», «Parallel» продають по необгрунтовано завищених цінах

Про це повідомляє прес-служба АМКУ, передає Еспресо.TV.

24 квітня 2014 року в АМКУ було проведено засідання круглого столу, за результатами якого учасники ринку зобов’язалися до 15-ї години 29 квітня 2014 року надати в Комітет свої обґрунтування та економічні розрахунки роздрібних цін на бензини і дизельне пальне.

Станом на 30 квітня 2014 року знизилися ціни на бензини і дизельне пальне на АЗС, які працюють під брендами «АNР», «Авіас», «Укранфта», «БРСМ», «UkrPetrol» та ряду інших, ціни на яких на бензин А-95 встановлені в межах 14.65 – 14,70 грн/л.

АЗС, які продають пальне під брендами «ОККО», «WOG», «SHELL», «Parallel» та деяких інших, ціни не знизили, та станом на 29 квітня 2014 року встановили їх на бензин А-95 на рівні 15,99-16,07 грн/л.

В комітеті наголошують, що цими заправками інформація не дає підстав для висновку щодо обґрунтованості саме таких цін.

"Зважаючи на вищезазначене, а також те, що ці учасники ринку підвищували ціни на моторні бензини і дизельне пальне практично одночасно та встановлювали їх на однаковому або близькому за розміром рівні, та враховуючи, що на багатьох регіональних ринках ці суб’єкти господарювання мають ознаки індивідуальної чи колективної монополії, територіальним відділенням Антимонопольного комітету України доручено здійснити перевірку дотримання законодавства про захист економічної конкуренції цими учасниками ринку при встановленні цін на бензини і дизельне пальне. У разі виявлення порушення вжити вичерпних заходів щодо їх припинення", - підсумовують в АМКУ.