Чубаров розповів, як няша-прокурорка погрожувала йому розпустити Меджліс

Глава Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров розповів подробиці зустрічі з «прокурором Республіки Крим» Наталією Поклонський, в ході якої вона попередила його про можливу ліквідацію представницького органу кримських татар

За словами Чубарова, спочатку його запрошували на зустріч з заступником «прокурора», не уточнивши навіщо. Проте у результаті попередження Чубарову зачитала особисто «прокурор», передає Еспресо.TV з посиланням на «Крим.Реалії».

«Я здивувався, що бачу прокурора. Я-то чекав зустрічі із заступником прокурора, про що мене дуже просили і чому я й приїхав. Вона мені сказала: Рефат Абдурахманович, я хочу зачитати офіційне попередження, копію якого ви отримаєте завтра. Вона також запропонувала мені підписати цей документ. Я сказав, що не готовий підписувати, нехай мені залишать документ, я його проаналізую», - розповів глава Меджлісу.

Крім того, він попросив Поклонську зачитати йому документ не російською, а українською або кримськотатарською мовою, які відповідно до Конституції «Республіки Крим» є на півострові державними.

«Вона почала читати, я послухав трошки. Я сказав, що мене не влаштовує мова, я хотів би його чути на більш зрозумілих для мене мовах, рідною кримськотатарською або хоча б українською, оскільки обидві - і кримськотатарська, і українська є державними мовами в Криму по Конституції Республіки Крим», - зазначив Чубаров.

За його словами, йому також не була надана копія «попередження».

«Читала мені прокурор з дикцією, але виявилося, що і дикції я її не розумію. Загалом, вона розіграла спектакль і заявила про те, що 5 травня, на зустрічі в 10:00 можу отримати його копію», - заявив глава Меджлісу.

Вчора «прокурор Республіки Крим» Наталія Поклонська попередила главу Меджлісу кримськотатарського народу про «недопущення ведення екстремістської діяльності» та пригрозила інакше ліквідацією представницького органу кримських татар.

Нагадаємо, за фактами "незаконних публічних акцій" в Армянську під час зустрічі кримськими татарами Мустафи Джемілєва прокуратура Криму направила 2 постанови до Слідчого комітету і ФСБ "для організації кримінального переслідування стосовно винних осіб'.