Джемілєв: Якщо окупаційна влада ліквідує Меджліс, працюватимемо у підпіллі

Якщо самопроголошена кримська влада вирішить ліквідувати Меджліс кримськотатарського народу, як погрожувала «прокурорка» Поклонська, діяльність Меджлісу все одно продовжуватиметься в підпіллі

Про це заявив колишній глава Меджлісу кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв під час брифінгу в українському кризовому медіа центрі, передає Еспресо.TV.

«Вони можуть опечатати будівлю, але Меджліс діяльність не припинить. Вони можуть арештувати лідерів кримськотатарського  народу – тоді негайно будуть обиратися нові лідери … Якщо закриють всі офіси, то буде як при СРСР, - працюватимемо у підпіллі», - заявив він.

Він також відзначив, що російські спецслужби ведуть активну роботу серед кримських татар з пошуку та вербування людей для співпраці з окупаційною владою.

«Із числа кримських татар багато рекрутувати їм не вдається. Ця робота ведеться уже багато років. І з 2010 року це паралельно велось і росіянами, і режимом Януковича», - сказав Джемілєв.

Нагадаємо, за фактами «незаконних публічних акцій» в Армянську під час зустрічі кримськими татарами Мустафи Джемілєва прокуратура Криму направила 2 постанови до Слідчого комітету і ФСБ «для організації кримінального переслідування стосовно винних осіб».

Вчора «прокурор Республіки Крим» Наталія Поклонська попередила главу Меджлісу кримськотатарського народу про «недопущення ведення екстремістської діяльності» та пригрозила ліквідацією представницького органу кримських татар.