Керівник "Яндекс.Україна" не хоче очолювати компанію через події в Одесі

Голова "Яндекс.Україна" Сергій Петренко пішов у відпустку на невизначений час через останні події в Одесі

Про це він написав у своєму блозі, передає Еспресо.TV з посиланням на Watcher.

За його словами, він перестає бути публічним обличчям компанії в Україні.

"Україна сьогодні у біді. Днями біда прийшла в місто, де я живу – в Одесу. Загинули люди і мені шкода, що так сталося. Я не уявляю собі людину, яка могла б залишитися байдужим до того, що відбувається, – я точно не можу. В той же час, я один з керівників великої компанії, публічна фігура. У нинішній ситуації моя особиста позиція як людини і громадянина переноситься на увесь Яндекс, який дотримується політичної нейтральності. Від цього може постраждати уся компанія, в яку вкладена праця як моя, так і тисяч моїх колег", – пише Петренко.

"Я не хочу піддавати загрозам компанію і не можу перестати бути громадянином своєї країни. Я йду у відпустку на невизначений час, виконувати обов’язки генерального директора компанії буде інший співробітник Яндекс.України", – пояснив Сергій Петренко.

Нагадаємо, у грудні 2013 року Петренко закликав до публічного бойкоту влади Віктора Януковича. А в лютому 2014 року досить різко висловився щодо дій російської пропагандистської машини.

Останню добу Петренка жваво обговорюють російські ЗМІ та соцмережі, буквально проклинаючи. Йдеться про його коментар у Facebook: «Всё хорошо. Практически зачистили город от сепаратистов. Так что летом ждем», який він написав увечері 2 травня, коли ще був невідомий справжній масштаб подій в Одесі.

Газета "Известия" поспішила звинуватити Петренка в тому, що він "відкрито підтримав дії українських "захисників майдану", в результаті яких в Одесі живцем згоріли понад 40 прибічників федералізації". Вони також пригадали йому нещодавній коментар, що "в найближчому майбутньому не передбачається жодної перспективи й надалі розвивати брехливу пропагандистську ідею про нібито братні народи України та Росії. І це на краще". 

о суті, це погляд людини, яка розділяє фашистську ідеологію, - або ця людина страждає психічними порушеннями", - обізвав "одеські висловлювання" Петренка голова комітету Думи у справах СНД Леонід Слуцький.