Коломойський створив собі образ рятівника Бетмена, - аналітик

Останні події на Сході України дозволили олігарху Ігорю Коломойському, який очолює Дніпропетровську обладміністрацію, створити собі образ рятівника країни

Про  це в ефірі Еспресо.TV заявив президент аналітичного центру "Політика" Ігор Попов.

"Ігор Валерійович амбіційний гравець. Заробити мільярди – це не настільки цікаво, а от врятувати країну і переформувати країну – це може бути такою ціллю. Але може бути і сірим кардиналом. Проте нині він собі створив образ «Бетмена-рятівника", - вважає експерт.

За його словами, Коломойський наразі працює на випередження ситуації і намагається консолідувати українців.

"Раз Київ втрачає контроль над ситуацією, він (Коломойський) збирає людей, щоб організувати проведення виборів. Організувати діалог з громадянами півдня і сходу, щоб організувати безперешкодну роботу дільниць. Він єдиний, хто працює на випередження: і контрреферендум і створення цих батальйонів про це свідчить", - зазначив Попов.

Нагадаємо, як повідомлялося раніше, рада територіальних громад Південного Сходу України 11 травня проводить у Дніпропетровську з'їзд представників територіальних громад Донецької, Луганської, Дніпропетровської, Запорізької, Харківської, Херсонської, Одеської, Миколаївської областей. 

Цілі проведення з'їзду: захист права територіальних громад на вільне волевиявлення і зміна адміністративних кордонів, відповідно до законодавства України і в межах державних кордонів України, а також організація територіальних громад Південного Сходу для протидії військовій агресії Російської Федерації і терористичним актам проти органів державної влади України.