Конкурент Львова може відмовитися від Олімпіади-2022

Норвегія може відмовитися від наміру приймати зимову Олімпіаду-2022 в Осло

Норвезька Партія прогресу, що сформувала урядову коаліцію з партією "Хьойре", на своєму з'їзді проголосувала проти продовження боротьби за Ігри, повідомляє Еспресо.TV з посиланням на "ИТАР-ТАСС".

У партії вважають, що проведення Ігор, які можуть обійтися країні в 6 млрд. євро, ляже занадто тяжким тягарем на економіку й отримає пріоритет в порівнянні з такими найважливішими завданнями, як розвиток інфраструктури, зниження податків, підвищення конкурентоспроможності, вдосконалення сфери освіти, охорони здоров'я і соціального забезпечення.

Питання про надання організаторам Міжнародного олімпійського комітету фінансової гарантії норвезький парламент повинен вирішити у вересні.

Фінальні версії своїх заявок міста-претенденти повинні будуть подати в січні 2015 року. Місто-переможець буде визначено 31 липня того ж року на 127-й сесії МОК, яка відбудеться в столиці Малайзії Куала-Лумпурі.

Зазначимо, крім Львова, на зимові Ігри-2022 претендують польський Краків, казахстанський Алмати і китайський Пекін.

Раніше повідомлялося, Стокгольм відмовився від наміру боротися за зимові Олімпійські ігри-2022 через відсутність економічної бази.