Круїзна компанія не хоче, щоб Бекхем будував у Маямі футбольний стадіон

Велика американо-норвезька круїзна компанія Royal Caribbean почала громадську кампанію проти зведення легендарним футболістом Девідом Бекхемом і його партнерами футбольного стадіону в центрі Маямі

Компанія розміщує в місцевих ЗМІ інформацію про те, що будівництво 25-тисячного стадіону біля великого морського порту, що має круїзні і вантажні термінали, завдасть серйозної шкоди економіці міста, повідомляє Еспресо. TV з посиланням на "ИТАР-ТАСС".

Компанія стверджує, що спорудження спортивного об'єкту, орієнтовна вартість якого близько $250 млн., призведе до того, що в дні матчів у центр Маямі будуть додатково приїжджати тисячі автомобілів. Це нібито порушить роботу вантажного і круїзного терміналів і поставить під загрозу близько 200 тис. добре оплачуваних робочих місць, які дає місту морський порт.

У порту Маямі, який обслужив у 2013 році понад 4 млн. пасажирів круїзних лайнерів, нині проводиться серйозна реконструкція вартістю $2 млрд., яка дасть можливість терміналам приймати більш великі контейнерні судна.

Один з партнерів Бекхема, болівійський мільярдер Марсело Кларі заявив, що Royal Caribbean діє виключно з егоїстичних міркувань. За його словами, обраний під будівництво стадіону майданчик зараз пустує і використовується для парковки особистих автомобілів працівників круїзного терміналу.

Зрештою рішення про те, де буде побудований стадіон, повинна прийняти влада Маямі.

Раніше повідомлялося, Бекхем, який у лютому офіційно оголосив про намір створити в Маямі футбольну команду, на стадіоні для неї розмістить ресторан і нічний клуб.